top of page
Screenshot_2021-03-09 Bailey Nelson UK (

glas
ögon

Vi kan erbjuda helt skräddarsydda synlösningar i alla prislägen och optiska kvalitetsnivåer från flera olika sliperier och bågleverantörer.

 

Bättre glasögon till bättre priser helt enkelt.

Våra glas

våra glas.webp
zeiss-logo_edited.jpg

CARL ZEISS VISION
ZEISS är en internationellt verksam koncern inom optik och optoelektronik. Med sina lösningar driver koncernen den optiska världen framåt och formar den tekniska utvecklingen. Sedan 1912 har företaget haft ”bättre seende” som mål i sin produktutveckling. Under jubileumsåret 2012 introducerade ZEISS innovationer som stärker företagets position som tekniskt ledande i branschen.

Mer information om ZEISS produkter finner du på:

ZEISS HEMSIDA

hoya logo.png

HOYA

Hoya Lens Sweden startade 1963 i Malmö under namnet Optikslip AB. År 1978 köpte Hoya Corporation 50 % av aktierna och företaget bytte samtidigt namn till
Hoya-Optikslip AB. Hoya är en av världens ledande tillverkare av glasögonglas. Forskning och utveckling utgör en stor del av verksamheten.

Mer information om Hoyas  produkter finner du på:

HOYAS HEMSIDA

essilor-logo.png

Essilor

Essilor är världsledande tillverkare inom design, produktion och anpassning av optiska glas. För fjärde året i rad har Essilor rankats bland de 100 mest innovativa företagen i världen av affärstidningen Forbes.

Sedan 2006 har Essilor investerat mer i forskning och utveckling än sina fyra största konkurrenter tillsammans.

Mer information om Essilors produkter finner du på:

ESSILORS HEMSIDA

GLAS FÖR OLIKA BEHOV


ENKELSLIPADE GLAS
Glasen har samma styrka över hela glasytan. Enkelslipade glas behöver du som är närsynt, översynt och/eller astigmatisk. Enkelslipade glas hjälper dig att se klart på vissa bestämda avstånd. Enstyrkeglas finns i olika material och tjocklekar och med olika behandlingar.

 

 

PROGRESSIVA GLAS
Det finns många olika varianter av progressiva glas att välja bland, och hos oss kan du få skräddarsydda, individanpassade progressiva glas, eller lite enklare standardproggresiva lösningar.

Progressiva glas gör att du ser klart och tydligt både på långt och på nära håll. Glaset har en steglös, osynlig övergång som innebär att man har ett skarpt seende för alla avstånd. Ny teknik ger inte bara glaset ett bredare synfält, utan gör dem också tunnare och mycket lättare.

 

Priser varierar mellan olika typer av progressiva glas. När man jämför priset är det viktigt att veta att progressiva glas inte är en och samma produkt. Det finns billigare och dyrare varianter beroende på hur avancerad teknik, vilken tjocklek eller ytbehandling som du väljer. Lite förenklat finns det fyra olika kvalitetsnivåer som avgör hur enkel tillvänjningen blir, samt hur stora synfälten blir som du kan använda dig av. Därför varierar även priset.

Hos oss hittar du de bästa och mest högteknologiska progressiva glasen på marknaden, men vi har även andra enklare lösningar i lägre prislägen.

 

 

DUBBELSLIPADE/BIFOKALA
Flerstyrkeglas, har ett tydligt avgränsande fält i glaset och korrigerar seendet för två olika avstånd.

 

Överdelen används för att se på avstånd och i den nedre delen av glasen sitter en läsruta för närseende. Är man i behov av ett mellanavstånd ersätts de dubbelslipade bäst av progressiva glas.

 

 

ARBETSGLASÖGON/TERMINALGLASÖGON
Arbetsglasögon eller terminalglasögon är specialkonstruerade för att passa dina behov i arbetet. Att ha rätt glasögon i arbetet har stor betydelse för hur du sköter ditt arbete. Problem som ont i nacken, värkande rygg och huvudvärk kan i många fall härledas till felaktiga eller inga glasögon alls i arbetet.  Det finns glas som är speciellt lämpliga vid datorn;  närprogressiva eller rumsprogressiva glas.

Våra glas

BÅGAR

BÅGAR

Glasögon är form, funktion och komfort i ett. Förutom att de ska erbjuda en synkomfort utöver det vanliga, kan de förstärka din identitet och utstrålning. Vi har ett stort utbud av handplockade bågar och vår duktiga butikspersonal

hjälper dig gärna att välja rätt.

Våra bågar

Några av våra varumärken i butik:

Oakley solglasögon.png
etnia barcelona solglasögon
tom-ford solglasögon
örgreen.png
Gucci-Logo.png
o%CC%88ga%20solglaso%CC%88gon_edited.png
YSL solglasögon.png
sillhouette.png
theo.png
Vasuma solglasögon.png
Kunoquist.png
woow.png
Bågar
barnglasögon_edited_edited_edited.jpg

Glasögon till barn

Vi nyttjar och följer de bidrag som barnet får via landstinget;

- 800kr för barn mellan 8-19år.

- 500kr för barn 0-7 år.

Därför kan vi erbjuda glasögon nästan helt utan kostnad till barn och ungdomar! Vi har många fina bågar att välja mellan.

Kom in så visar vi och berättar mer!

För att bidrag ska utbetalas krävs en styrkeförändring samt ett recept från ögonläkare, ortoptist eller optiker. Många barn har problem med synen och från och med åtta års ålder är ditt barn välkommet till oss för en synundersökning. Är barnet under åtta år ska synundersökningen utföras av ögonläkare eftersom det krävs speciella metoder för att mäta synen på små barn.


En synundersökning på barn tar ca 40 minuter och kostar 395:-

Barnglasögon

Myopikontroll

Miyosmart.jpg

VI KAN ORDINERA BEHANDLINGEN!


Vi har nyligen blivit certifierad som butik att få prova ut och ordinera

MiYOSMART-glasögon från HOYA.
Välkommen att höra av dig för mer information om
behandlingen. Vi tillpassar även nattlinser (Ortho-K) som ett lika effektivt behandlingsalternativ med kontaktlinser.


 


Alla barn föds normalt översynta, dvs ögats längd är för kort i förhållande till ögats brytning av ljuset. Därefter pågår en process som får ögat att växa sig längre med resultat att ögat är rättseende mellan 8-10 års ålder.

Dock fortsätter ögat att utvecklas ända upp till omkring 21års ålder, och det är därför lätt
att man stimulerar denna process med för mycket närseende, och ögat fortsätter växa i längd. Resultatet blir en Myopi (närsynthet) och idag ser vi en markant ökning av detta i

västvärlden.


Prognosen pekar idag på 52% närsynta i samhället år 2050. Denna siffra var endast 30% år 2005.

Genetiken är också med och påverkar där barn med närsynta föräldrar löper en större risk att drabbas.

Vilka risker finns det med närsynthet?
Man ser ett samband med att ju högre närsyntheten är, ju större förekomst av grön starr (glaukom) samt näthinneavlossning föreligger. Och för varje dioptri i närsynthet ökar riskerna med 40%.

Behandlingar mot myopi:
Traditionellt sett har man behandlat närsynthet med glasögon eller kontaktlinser med diverse teorier om hur man ska bromsa utvecklingen. Dock har man inte lyckats så bra då de flesta ändå ökat i sin närsynthet.

 

Men Idag finns det nytt hopp med behandlingar som bevisligen fungerar.
Genom att slipa styrkan annorlunda i periferin av korrektionen, bromsas ögats tillväxt på längden med upp till 60% (var fjärde testperson hade 100% bromseffekt). 

Myopikontroll
Trygga ögon

Trygga
ögon

trygga_ögon.jpg

Din syn och dina glasögon är värdefulla. Både som synhjälpmedel men även rent ekonomiskt.

Med vår tilläggsförsäkring “Trygga Ögon”, kan du känna dig lugn om något oförutsett skulle inträffa.

Försäkringen gäller i två år och detta ingår:

- 12 månaders styrkegaranti.
Skulle dina styrkor ändra sig med ± 0,50 Dioptrier,
byter vi kostnadsfritt ut dina glas mot nya.

- Fria besök hos optiker vid besvär.
Gäller under 12 månader från avhämtningsdatum.

- 1 månads ångerrätt av bågval.
Vid val av dyrare båge tillkommer mellanskillnad i priset.

- Skadeförsäkring:
Skydd mot oförutsedda olyckor och alla tänkbara skador som kan inträffa, under förutsättning att du visar normal aktsamhet. Självrisken vid en skada är 20% av reparationskostnaden. Ingen avskrivning av värdet sker och skadeförsäkringen gäller i två år. 

Gäller ej vid stöld eller förlust, och omfattar ej normalt slitage.

kostnad:

600kr

delbetalning2_edited_edited.jpg

DeL-
Betalning

Ibland kommer månader då utgifterna hopar sig...

Då kan vi erbjuda dig att dela upp din betalning månadsvis, under 6 månader. Helt utan extra kostnader!

  • Uppläggningskostnad: 0kr

  • Avi-avgift: 0kr

  • Ränta: 0%

  • Ingen kontantinsats krävs.

 

Första inbetalningen sker i påföljande kalendermånad 

efter att köpet är genomfört.

Delbetalning

Tillvänjningsgaranti - Vi byter ut glasen om du inte är nöjd.

Du har alltid 90 dagars tillvänjningsgaranti på alla våra glas från den dagen du hämtat ut dem.

Ibland blir det inte riktigt vad man förväntat sig, och då har vi en dialog med dig och sliperiet om hur vi kan lösa problemet. Oftast helt kostnadsfritt för dig, men ibland tillkommer eventuell mellanskillnad i pris om vi behöver uppgradera dina glas till en mer avancerad nivå.

Fabrikationsgaranti

Du har upp till 3 års fabrikationsgaranti på dina glasögon. Detta gäller normalt bågarna samt om glasens ytbehandling skulle krackelera. Vi gör alltid en bedömning direkt i butiken, men ibland behöver vi skicka in dina glasögon för en analys hos sliperiet, och då är det dem som gör bedömningen.

Tillvänjningsgaranti
bottom of page