top of page
linser.jpg

Kontakt
Linser

De känns inte, syns inte och märks inte. Ändå kan de förhöja vår livskvalitet som ingenting annat. Linser öppnar dörren till ett friare och variationsrikare liv. Boka en tid redan idag och bered dig på ett liv utan glasögon.

Fakta om linser

- Närsynthet

Är du närsynt korrigeras detta med linser med minusstyrkor. Dessa ger ett helt naturligt synfält med en synskärpa du kanske inte trodde fanns. Är du mycket närsynt kan linser vara nästintill ett måste. För även om glasögon med starka minusglas ger en skarp bild av omgivningen, så förminskar de det du ser, till skillnad mot kontaktlinser.

 

- Översynthet

För dig som är översynt(långsynt) är det linser med plusstyrkor som gäller. Dessa fungerar precis som glasögon med plusglas, men med den vesäntliga skillnaden att du får ett större och naturligare synfält. Prova idag med risk för att du ångrar att du inte gjort det tidigare!

 

- Ålderssynthet (Presbyopi)

Vad sägs om ett steglöst seende från när till fjärran? Lägg till ett vidare synfält utan bågar som är i vägen. Lösningen heter multifocala linser (progressiva) - en nyhet för vissa och redan en vana för många. Linstypen kräver en invänjningstid och upplevelsen är mycket individuell. För många har progressiva linser visat sig vara "det hemliga sättet att få tillbaka synen".Du kan också välja att korrigera din syn med en lins för närseende på ditt ena öga, och en lins för avståndsseende på ditt andra öga. Seendet som kallas monovision, kräver ofta tillvänjningstid men upplevs ändå som positiv för många.Ett tredje och sista alternativ är att ta till läsglasögon vid läsning, utanpå två linser som korrigerar dina synfel för seendet på längre avstånd.


- Astigmatism (Brytningsfel)

Nu kan så gott som alla brytningsfel korrigeras med linser. Linserna kallas för toriska och är både mjuka och bekväma. Om du dessutom är när- eller översynt, har du dubbelt att vinna på dem. Och synen blir med dagens moderna linser ofta lika bra som med glasögon.


- Speciella synbehov

För dig som har speciella synbehov kan stabila (hårda) linser vara ett bra alternativ. Dessa linser hjälper till att jämna ut hornhinnans oregelbundheter på ett effektivare sätt än mjuka. Stabila linser blir billiga i längden eftersom du kan bära dem i ett till två år. Nackdelen är att de har längre invänjningstid, är känsligare i dammiga miljöer och att de inte är lika komfortabla som mjuka.

Vilka linser passar bäst för mig?

- Nattlinser

Visste du att det finns linser som du sätter i på natten för att korrigera din närsynthet? På morgonen tar du av dig linsen som format om hornhinnan och du ser skarpt i upp till 16 timmar utan glasögon eller linser. perfekt för dig med torrhetsproblem. Kontakta oss så berättar vi mer.

 

- Endagslinser

Bryt förpackningen, sätt i linserna, njut av en glasklar blick och kasta dem vid dagens slut! Endagslinser är perfekt för dig som alltid vill ha fräscha linser och samtidigt vill glömma allt vad skötsel heter. Råkar du tappa en lins är det bara att sätta in en ny. Helt oslagbart för dig som sportar eller är ute och reser mycket.

- 14-dagars eller månadslinser

De här linserna använder du i två eller fyra veckor innan du kastar dem. De är enkla att hantera och kräver bara lite linsvätskor för att fungera. Sätt in dem på morgonen och ta ut dem innan du sover.

- Dygnet-runt-linser

Är väckarklockan det första du inte kan se på morgonen? Med dygnet-runt-linser ser du den direkt! Sätt in linserna och du behöver normalt inte ägna dem en tanke förrän efter tre till fyra veckor. Vid slutet av bärtiden slänger du dem bara och sätter in ett nytt par. Så bekvämt att du lätt glömmer bort att du har linser!

 

- Färgade linser

Vill du sätta lite färg på tillvaron? Byt ögonfärg! Med färgade linser kan du snabbt och enkelt få ett nytt utseende. Byt färg efter humör, årstid eller färgen på din frilla. Linserna är normalt korttidslinser och finns både med och utan styrka.

Om linser
rgp-contact-1_edited_edited.jpg

Medicinska
linser

Vi har flera alternativ av stabila kontktlinser när inga andra linser eller behandlingar fungerar. Vi har flera års erfarenhet av att prova ut medicinska kontaktlinser vid t.ex. keratokonus, irreguljär hornhinna eller vid sjögrens syndrom. Eller varför inte nattlinser som ett alternativ till ögonlaser? Mycket säkrare och billigare. Tveka inte att höra av dig till oss om du har några frågor.

Medicinska linser

Linsabonnemang

När vi funnit rätt linser till dig, kan du köpa dessa hos oss genom vårt eget linsabonnemang där vi skräddarsyr en lösning efter dina önskemål och behov. Vi säkerställer på så vis att du aldrig står utan linser, samt att vi rutinmässigt undersöker dina ögon halvårsvis. Du betalar endast för en undersökning per år, men får komma två gånger per år.

Du får även möjligheten att kostnadsfritt delbetala ditt linsbruk månadsvis genom Resurs bank.

Detta är inräknat i abonnemanget:

- Linsundersökning 1 gång per halvår.

- Linser efter ditt behov (normalt 6 månader).

- Linsvätska enligt överenskommelse.

- Fria ersättningslinser samt styrkegaranti vid styrkeändringar.

- Fria drop in-tider hos optiker vid besvär.

Vi kan även skicka hem linserna i brevlådan, men då tillkommer viktbaserat porto.

Du blir automatiskt återkallad för en kostnadsfri halvårskontroll, i god tid innan dina linser tar slut.

Linsabonnemang
linser2.jpg

beställning

online

För att kunna ta ansvar för dina linser, kräver vi att du är en registrerad kund hos oss och har en giltig ordination som är färskare än 12 månader. Du kan inte ändra på ordinationen, utan linserna levereras exakt enligt tidigare beställning.

Har du problem med dina linser eller ögon i dagsläget, ska du kontakta oss för en undersökning innan du beställer.

 

- Fyll i alla uppgifter för att kunna genomföra beställningen.


- Vi skickar linserna till dig mot faktura.

Viktbaserat porto tillkommer vid köp av linsvätska,

dock lägst 25 kr. Alternativt är du välkommen att hämta din beställning i butiken.

- Normal leveranstid är ca 2-3 arbetsdagar.

- Vid avhämtning i butiken, ringer vi dig när linserna finns här.

- Vi förbehåller oss rätten att avstå från att skicka linser om vi finner att det strider mot vår ordinationspolicy.


Vi följer socialstyrelsens föreskrifter om tillpassning/ordination och försäljning av kontaktlinser.

Beställ dina linser:

 

Tack för din beställning!

Linsbeställning
bottom of page